Mobitel: 040 529 850
E-mail: apolonija@soliris.si

Bal-A-Vis-X  

Bal-A-Vis-X je okrajšava naslednjih angleških besed: Bal-ance (ravnotežje), A-udition (sluh), Vis-ion (vid) in eXercises (vaje). Je sistem gibalnih vaj, ki uri natančno in usklajeno delovanje vida, sluha, ravnotežja ter grobe in fine motorike. Gibalne vaje izvajamo večinoma na ravnotežni deski in s tem urimo ravnotežje, grobo motoriko in držo. Ko stojimo na deski, ritmično mečemo in lovimo blazinice z mivko in žogice.

Pri tem HKRATI vadimo fino motoriko rok; skladno delovanje oči in rok; ter sluh med poslušanjem lovljenja, prelaganja in odboja žogic. Pri delu z žogicami tudi usklajujemo moč, s katero bomo vrgli; kam bomo vrgli; kdaj bomo vrgli žogico; kje jo bomo ujeli. Vaje spodbujajo prefinjeno skladno delovanje celega telesa in vseh senzornih sistemov.

Učijo biti pozoren in pripravljen s celim telesom. Učijo sodelovanja in počakati, da si na vrsti, zadržati impulz. Učijo slišati ritem. Učijo, kako postopoma napredovati in se veseliti uspeha. Učijo biti vztrajen. Učijo, kako biti igriv. Kako izpopolniti svoje spretnosti. Učijo, kako spremljati in učiti druge. Vaje potekajo v paru in samostojno. Nekdo, ki jih vidi prvič, pomisli na žongliranje v paru z odbijanjem žogic od tal.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.