Mobitel: 040 529 850
E-mail: apolonija@soliris.si

Kaj je MNRI® integracja refleksov?  

POLETNI URNIK: velja od 2. julija do 24.avgusta. Urnik za poletje začnemo sestavljati od 25. junija dalje.

Za potencialne nove stranke: Prosim, najprej si preberite VSE v zavihkih Učne težave in MNRI svetovanje.Tako boste dobili predstavo o tem, kakšne vrste pomoč je MNRI svetovanje, kako deluje in kakšno domače delo je potrebno z vaše strani. Če vam tak način dela ustreza in ste pripravljeni redno delati, si natančno preberite Navodila. Potem mi pošljite mail, v katerem kratko opišite svojo težavo. Vse nadaljnje napotke in vprašalnik prejmete po mailu. Tukaj preberite navodila, kako poteka sestava urnika in kako določimo vaš redni termin za svetovanja, ki potem ostane enak celo leto.

Tukaj si lahko ogledate platnice, kazalo in dve poglavji knjige Vsi moji otroci in njihove mame. Knjiga govori o mojem delu z otroki s posebnimi potrebami.

Maloprodajna cena je 43,45 €, plačilo po predračunu, dostava po pošti. Poštnine fizičnim osebam ne zaračunamo. Za nakup mi pošljite mail. Navedite plačnika, število izvodov in naslov. Knjižnice imate 25% rabat, poštnina se zaračuna. Za naročila pošljite mail na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Toplo priporočam, da preberete tudi prvoosebno izpoved dečka s posebnimi potrebami - Zakaj skačem? Knjigo najdete v knjigarni, svoji knjižnici, prvih 36 strani pa lahko preberete na tej povezavi.

MNRI® integracija refleksov je preprosta in neinvazivna gibalna terapija, ki vzpostavlja dobro delovanje naravnih refleksnih odzivov telesa. Šele kadar refleksi delujejo hitro, natančno, pravilno in brez zavestnega nadzora in napora = avtomatično, lahko tudi polno zavestno delujemo: smo v stanju sproščene pozornosti in učinkovitega delovanja. Z lahkoto naredimo, kar smo si zamislili, saj nas telo avtomatično uboga. Oči npr. same od sebe vedo, kako naj gledajo, da bomo videli. Roka sama zna izvesti gib, ki smo si ga zamislili, podobno hrbtenica, noge, vrat ali glava.

Tu najdete resnične zgodbe o napredku 9 otrok z učnimi težavami po izvajanju MNRI protokolov.

Z refleksi je podobno kot z zdravjem: dokler smo zdravi, se ne zavedamo, kaj imamo! Čudimo se tistim, ki tarnajo, da nečesa ne zmorejo, saj mi to naredimo z lahkoto in ne da bi pomislili. Kakšen blagoslov sta npr. dobra pozornost ali spomin, se podobno zavemo šele, ko ju nimamo več. Naj navedem vsakdanji primer refleksnega delovanja.

Opis refleksa podpore rok
Hodimo in se spotaknemo. Izgubimo ravnotežje in začnemo padati naprej. Če ta refleks dobro deluje, telo samo opazi (= pozornost: predvsem z ravnotežnim organom, očmi in rokami) spremembo položaja telesa in se ustrezno odzove. Ustrezen odziv je avtomatičen izteg rok predse, dlani so dvignjene in s palci rahlo obrnjene prosti sredini, prsti skupaj. Tako se ujamemo na spodnji del dlani in zaščitimo trup in glavo. Odziv je hipen in nezaveden.
Primer slabega refleksnega odziva je npr. izteg rok navzgor in ne predse. V tem primeru pademo na trebuh ali obraz. Zadnja leta osebje na travmatologiji poroča o pogostejših tovrstnih poškodbah, ker vse več otrok 'ne zna varno pasti'. Ali pa se npr. ena roka iztegne, druga pa počasneje. Tudi tak odziv poveča možnost za poškodbe. Če roke sicer iztegnemo predse, dlani pa namesto navznoter obrnemo navzven, je padec veliko slabše vzmeten. Vsi trije odzivi govorijo o tem, da telo ne zna varno pasti, starši pa rečejo, da je otrok 'neroden'.

Pri padcu je potrebna zaščita, za katero poskrbi dobro delujoči refleks podpore rok. Čeprav sta preživetje in zaščita življenjsko pomembni, to ni edini namen refleksnega delovanja. Refleksni odzivi so ključnega pomena za razvoj na telesnem, čustvenem in kognitivnem področju.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.