Mobitel: 040 529 850
E-mail: apolonija@soliris.si

Delovne izkušnje  

Apolonija je...

poučevala angleščino za jezikovne šole Progress in Prometej ter poslovno angleščino za Gea College.

delovala kot leksikografka pri Velikem angleško-slovenskem slovarju in kot redaktorica Leksikona Sova.

bila lektorica na Filozofski fakulteti na Oddelku za anglistiko in amerikanistiko ter prva slovenska lektorica na School of Slavonic and East-European Studies, University College London, Velika Britanija.

predavala slovenski jezik na Montessori diplomskem študiju za Montessori društvo, Ljubljana.

osem let bila predmetna učiteljica angleščine na OŠ, kjer je vodila interdisciplinarne delavnice za nadarjene učence in izvajala mediacije ter okrogle mize.

prevajala poljudna, strokovna in znanstvena besedila, npr. delo o Zakaj skačem? svetovno znanega avtista Naokija Higashide, izbor temeljnih del Marie Montessori in učbenik poslovne matematike v angleščino. Prevajala je literarna dela, npr. knjižno zbirko Oliver Lunca, ter objavila nekaj avtorske poezije.

nastopila na 17 mednarodnih konferencah. Objavila je več strokovnih in znanstvenih prispevkov. Večina bibliografije je dostopna na COBISS-u. Objavlja v prilogi Cicibana in Zarji, največ njenih poljudnih člankov na temo posebnih potreb pa najdete na njenem spletu.

izvedla delavnice po knjižnicah, vrtcih in šolah (gl. rubriko Aktualno) za ozaveščanje vzrokov posebnih potreb. Na njih so obiskovalci lahko izkusili neinvazivne načine pomoči, ki temeljijo na gibanju.

Živi in deluje v Žireh, kjer izvaja individualna svetovanja in učno pomoč. Dela večinoma z otroki s posebnimi potrebami. Med njimi najdete otroke s: slabo pozornostjo, samopodobo, morami in strahovi, z bralno-napisovalnimi težavami, disleksijo, dispraksijo, motrnjami avtističnega spektra, cerebralno paralizo, epilepsijo, alergijami, Willi-Praderjevim sindromom, otroke, ki ne govorijo in so še vedno v plenicah... Otrokom in njihovim staršem uspešno pomaga ne oziraje se na diagnoze in leta neuspešnih intervencij našega šolskega in zdravstvenega sistema.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.