Mobitel: 040 529 850
E-mail: apolonija@soliris.si

O meni 

  • omeni1nova
  • omeni2nova
  • omeni3nova

Sem profesorica latinskega jezika, diplomirana anglistka – prevajalka in Montessori pedagoginja (vrtčevski program 3-6 let). Nad Montessori študijem sem bila navdušena, saj je vključeval bolj celosten pogled na človeka in učenje. Ob branju in prevajanju del Marie Montessori sem spoznavala pomen zgodnjega učenja zaznavanja. Delo, ki ga opravljam danes, pomaga prav tem avtomatizmom zaznavanja. Kar otroci z učnimi težavami zaznavajo le s težavo ali napačno, tega se zelo težko naučijo!

Leta pedagoškega dela so mi dala jasno izkusiti, da je dober pedagog predvsem ta, ki zna najti načine, kako snov približati učencu, še posebno tistemu s težavami. In takih je danes veliko. Zakaj nekateri otroci poslušajo, pa ne slišijo? Gledajo, pa ne vidijo? Se trudijo in učijo, a si ne zapomnijo? Imajo slabo slušno in vidno pozornost, neustrezen prijem pisala, so hiperaktivni, agresivni, občutljivi...? Kako jim pomagati do večje samostojnosti?
Pedagoški credo Marie Montessori POMAGAJ, DA NAREDIM SAM! je vodil v iskanje novih znanj, ki sem jih zaenkrat našla izven uradnih slovenskih izobraževalnih inštitucij. Ta znanja med drugim upoštevajo, da učenje ne poteka v možganih, ostalo telo pa je le podstavek za glavo. Osnove učenja se  najbolj intenzivno postavijo v maternici in prvih treh letih življenja. Avtomatizmi pozornosti in naše živčne mreže se izgradijo na osnovi gibalnih izkušenj in čustvenega doživljanja sveta.

Nad praktično vrednostjo novih znanj sem bila navdušena: celo življenje sem trpela zaradi alergij, strahov, nesamozavesti, nedelujoče ščitnice, slabe drže, pred 13 leti sem imela raka... Zdaj je to preteklost. Leta sem 2013 poklicno pot profesorice in prevajalke nadgradila v poklic, kjer lahko ta znanja delim z vsemi zainteresiranimi in uspešno pomagam otrokom s posebnimi potrebami.

Tukaj si lahko ogledate platnice, kazalo intri poglavja knjige Vsi moji otroci in njihove mame. Knjiga govori o mojem delu z otroki s posebnimi potrebami.

Razumeti in pomagati kot svetovalec, učitelj, prevajalec in predavatelj predstavlja moje poklicno, raziskovalno in vsakdanje življenje. Prosti čas namenim predvsem gozdu, glasbi in argentinskemu tangu.
Več o moji izobrazbi in delovnih izkušnjah najdete v zavihkih Izobrazba in Delovne izkušnje.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.