Mobitel: 040 529 850
E-mail: apolonija@soliris.si

Knjiga Vsi moji otroci in njihove mame  

Izšel je moj avtobiografski roman Vsi moji otroci in njihove mame. Govori o mojem delu z otroki s posebnimi potrebami. Knjiga je formata C4, trda vezava, obsega 132 strani, vsebuje tudi ilustracije in pesmi. Pisana je v obliki devetih zgodb. Strokovne vsebine - vzroke posebnih potreb in neinvazivne oblike pomoči na osnovi gibanja - predstavi v poljudnem jeziku. Platnice, recenzije in celotne tri zgodbe si lahko ogledate TUKAJ.

Maloprodajna cena je 43,45 €, plačilo po predračunu, dostava po pošti. Fizične osebe knjigo naročijo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Navedite plačnika, število izvodov in naslov. Poštnine fizičnim osebam ne zaračunamo. Knjižnice imate 25% rabat, poštnina se zaračuna. Naročila za knjižnice pošljite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Na predstavitvi na šoli, v knjižnici ali društvu velja 19,45% popust - knjiga stane 35 €.

Priporočam ogled tega videa - v njem boste v nekoliko drugačni obliki izvedeli iste stvari kot v moji knjigi. Osupljive ozdravitve, o katerih govori zdravnik v posnetku, so mogoče, če spremenimo življenjski slog in se namesto prekrivanja simptomov bolezni lotimo njihovih vzrokov. Tega pa se večinoma ne da storiti s tabletami.

MNRI svetovanje: naročanje in urnik  

Termine z vsemi zainteresiranimi strankami dogovarjamo preko e-maila. Trenutno čakalnih vrst ni.

POLETNI URNIK: velja od 2. julija do 24.avgusta. Urnik za poletje začnemo sestavljati od 25. junija dalje.

Za potencialne nove stranke: Prosim, najprej si preberite VSE v zavihkih Učne težave in MNRI svetovanje.Tako boste dobili predstavo o tem, kakšne vrste pomoč je MNRI svetovanje, kako deluje in kakšno domače delo je potrebno z vaše strani.

Če vam tak način dela ustreza in ste pripravljeni redno delati, si natančno preberite Navodila. Potem mi pošljite mail, v katerem kratko opišite svojo težavo. Vse nadaljnje napotke in vprašalnik prejmete po mailu. Tukaj preberite navodila, kako poteka sestava urnika in kako določimo vaš redni termin za svetovanja, ki potem ostane enak celo leto.

Tukaj si lahko ogledate platnice, kazalo in dve poglavji knjige Vsi moji otroci in njihove mame. Knjiga govori o mojem delu z otroci s posebnimi potrebami.

Maloprodajna cena je 43,45 €, plačilo po predračunu, dostava po pošti. Fizične osebe knjigo naročijo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Navedite plačnika, število izvodov in naslov. Poštnine fizičnim osebam ne zaračunamo. Knjižnice imate 25% rabat, poštnina se zaračuna. Naročila za knjižnice pošljite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Toplo priporočam, da preberete tudi prvoosebno izpoved dečka s posebnimi potrebami - Zakaj skačem? Knjigo najdete v knjigarni, svoji knjižnici, prvih 36 strani pa lahko preberete na tej povezavi.

Članek v Pogledu in pozornost  

V junijski številki priloge Cicibana Pogled je obljavljen moj prispevek na temo Kako naj šolar piše in bere, ko pa še vezalke težko zaveže? V junijski številki občinskega glasila Žirovske stopinje je prispevek Moj otrok ne govori. Pomagal bo razumeti, da govor ni nekaj, kar poteka samo v ustih.

Če želite izvedeti, zakaj uradna pomoč bralnim težavam pogosto ne deluje, preberite prispevek Vedenjsko-kognitivna metoda za pomoč bralnim težavam? Prijetno branje.

Iščete delavnico na temo pozornosti za pedagoški kader? Oglejte si program in ceno.

Delavnica Pozornost = telesna spretnost  

Starši, vzogjitelji in učitelji, ki nas telo uboga in nimamo težav s pozornostjo, le stežka razumemo osebe, ki imajo težave s čutenjem svojega telesa, zaznavanjem, pisanjem, branjem, pomnjenjem in še marsičem. Vabljeni na izkustveno delavnico POZORNOST = TELESNA SPRETNOST na OŠ Žiri v soboto 5.11.2016 od 9h-15h, kjer boste v svoji koži izkusili, kako se take osebe počutijo + spoznali nekaj vaj, ki pomagajo to stanje peseči. Podrobnosti.

IATEFL Slovenia Conference  

V soboto, 5. marca 2016, imam na 23. IATEFL Slovenia konferenci v Topolščici delavnico z naslovom Attention Problems: Causes, Symptoms, Therapy and Classroom Guidelines (Problemi s pozornostjo: vzroki, simptomi, terapija in kaj storiti v razredu). Udeleženci delavnice na lastni koži izkusijo moteno pozornost, ki izhaja iz neobvladovanja telesa; nekaj MNRI terapevtskih protokolov ter njihovo ozadje in raziskave. Vabljeni!

Delavnica Bolečine v hrbtenici in vid  

V četrtek, 8. oktobra 2015 ob 19h, bo v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka, Krajevni knjižnici Žiri, organizirana BREZPLAČNA DELAVNICA 'Stopala, drža in očala'. Na njej bomo izkušali, kako težave s stopali vplivajo na celotno hrbtenico. Lahko povzročajo bolečine v gležnjih, kolenih, kolkih, ramah, vratu in rokah. Neustrezna drža pa prizadane tudi vid, ker vpliva na reflekse vidnega osredotočanja = vidno pozornost. Pridite udobno obuti in oblečeni in z nami naredite nekaj vaj za samopomoč! Vabilo in podrobnosti.

Konec oktobra v knjižnici začnemo tudi z Vajami za zdravo hrbtenico (večajo gibčnost hrbtenice, krepijo imunski sistem, pomagajo vidu in sluhu, sproščajo stres. Za program so obvezne predhodne prijave.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.