Mobitel: 040 529 850
E-mail: apolonija@soliris.si

Bal-A-Vis-X 


Bal-A-Vis-X je unikatna terapija. Bolj kot katerakoli druga meni znana terapija pooseblja petsopenjski načrt za spodbujanje razvoja talentov in močnih področij posameznika s težavami. Načrt sta prva opisala Edward M. Hallowell in John J. Ratey v delu Delivered from Distraction: Getting the Most out of Life with Attention Deficit Disorder. Delo je odličen priročnik za razumevanje motenj pozornosti.

Kot pravi Bill Hubert, avtor programa Bal-A-Vis-X, je najbolj čudovit stranski učinek dela z žogicami premik mentalitete od 'ne zmorem' k 'zmorem'. Ko se spremeni samopodoba, se spremeni vse. Odprejo se vrata, za katere nismo niti vedeli, da obstajajo.

Kot zanimivost naj povem, da pouk v vajah Bal-A-Vis-X pogosto poteka v popolni tišini. Kot učiteljica sprva nisem mogla verjeti! A bilo je krasno in učinkovito. Preizkušeno čudovite vaje za komuniciranje gostobesednih mam z nezgovornimi najstniškimi sinovi!

Bill Hubert je upokojeni učitelj angleščine, zgodovine, borilnih veščin in kitare. V Sloveniji je imel svoj prvi tečaj junija 2014. Kot pravi v delu Resonance: Elsie and other Ba-A-Vis-X Stories, je sistem Bal-A-Vis-X razvil iz obupa, ko ni več vedel, kako pomagati naraščajočemu številu otrok z učnimi težavami, nad katerimi so obupali tako učitelji kot šolski in zdravstveni sistem. Delo je mešanica biografije, dnevnika, romana v pismih in člankov o možganih, učnih težavah in boleznih sodobnega časa.

Na Billovi spletni strani izveste več o vajah Bal-A-Vis-X, raziskavah njene učinkovitosti, izobraževanjih Bal-A-Vis-X  po vsem svetu, naročite knjige, žogice in ravnotežne deske...

Bal-A-Vis-X uporabljam kot del terapije v praktično vseh primerih, tudi ko gre npr. za avtizem ali demenco. Vaje uporabljam kot terapijo za svojo skoliozo, kadar se hočem zbrati, kadar se hočem umiriti, dobiti navdih...

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.