Mobitel: 040 529 850
E-mail: apolonija@soliris.si

Urnik september 2017 - junij 2018  

Termine z vsemi zainteresiranimi strankami dogovarjamo preko e-maila. Trenutno čakalnih vrst ni.

Za potencialne nove stranke: Prosim, najprej si preberite VSE v zavihkih Učne težave in MNRI svetovanje.Tako boste dobili predstavo o tem, kakšne vrste pomoč je MNRI svetovanje, kako deluje in kakšno domače delo je potrebno z vaše strani.

Če vam tak način dela ustreza in ste pripravljeni redno delati, si natančno preberite Navodila. Potem mi pošljite mail, v katerem kratko opišite svojo težavo. Vse nadaljnje napotke in vprašalnik prejmete po mailu. Tukaj preberite navodila, kako poteka sestava urnika in kako določimo vaš redni termin za svetovanja, ki potem ostane enak celo leto.

Delavnica Pozornost = telesna spretnost  

Starši, vzogjitelji in učitelji, ki nas telo uboga in nimamo težav s pozornostjo, le stežka razumemo osebe, ki imajo težave s čutenjem svojega telesa, zaznavanjem, pisanjem, branjem, pomnjenjem in še marsičem. Vabljeni na izkustveno delavnico POZORNOST = TELESNA SPRETNOST na OŠ Žiri v soboto 5.11.2016 od 9h-15h, kjer boste v svoji koži izkusili, kako se take osebe počutijo + spoznali nekaj vaj, ki pomagajo to stanje peseči. Podrobnosti.

Članek v Pogledu in pozornost  

V junijski številki priloge Cicibana Pogled je obljavljen moj prispevek na temo Kako naj šolar piše in bere, ko pa še vezalke težko zaveže? V junijski številki občinskega glasila Žirovske stopinje je prispevek Moj otrok ne govori. Pomagal bo razumeti, da govor ni nekaj, kar poteka samo v ustih.

Če želite izvedeti, zakaj uradna pomoč bralnim težavam pogosto ne deluje, preberite prispevek Vedenjsko-kognitivna metoda za pomoč bralnim težavam? Prijetno branje.

Iščete delavnico na temo pozornosti za pedagoški kader? Oglejte si program in ceno.

IATEFL Slovenia Conference  

V soboto, 5. marca 2016, imam na 23. IATEFL Slovenia konferenci v Topolščici delavnico z naslovom Attention Problems: Causes, Symptoms, Therapy and Classroom Guidelines (Problemi s pozornostjo: vzroki, simptomi, terapija in kaj storiti v razredu). Udeleženci delavnice na lastni koži izkusijo moteno pozornost, ki izhaja iz neobvladovanja telesa; nekaj MNRI terapevtskih protokolov ter njihovo ozadje in raziskave. Vabljeni!

Gibalnice in Bal-A-Vis-X  

Ta četertek 4. februarja 2016 bo ob 19. uri v Krajevni knjižnici Žiri predstavitev vadbe Bal-A-Vis-X, ki ji bo sledilo kratko predavanje in debata. Vabilo.

22. februarja na OŠ Žiri pričnemo s skupinsko vadbo - gibalnicami - za grobo in fino motoriko. Izvajali bomo MNRI, BG in Bal-A-Vis-X vaje. Prijave zbiramo do 15.2. Podrobnosti.

Delavnica Bolečine v hrbtenici in vid  

V četrtek, 8. oktobra 2015 ob 19h, bo v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka, Krajevni knjižnici Žiri, organizirana BREZPLAČNA DELAVNICA 'Stopala, drža in očala'. Na njej bomo izkušali, kako težave s stopali vplivajo na celotno hrbtenico. Lahko povzročajo bolečine v gležnjih, kolenih, kolkih, ramah, vratu in rokah. Neustrezna drža pa prizadane tudi vid, ker vpliva na reflekse vidnega osredotočanja = vidno pozornost. Pridite udobno obuti in oblečeni in z nami naredite nekaj vaj za samopomoč! Vabilo in podrobnosti.

Konec oktobra v knjižnici začnemo tudi z Vajami za zdravo hrbtenico (večajo gibčnost hrbtenice, krepijo imunski sistem, pomagajo vidu in sluhu, sproščajo stres. Za program so obvezne predhodne prijave.

Učinkovitost MNRI integracije  

Vas zanimajo zgodbe otrok, ki jim je pomagala MNRI integracija refleksov, kjer jim zdravstveni in šolski sistem nista mogla? Preberite 9 resničnih zgodb: o dečku z EPI napadi; dečku, ki ni govoril; deklici s poškodbo malih možganov in škiljenjem; avtistični deklici; deklici s cerebralno paralizo; in štirih otrocih z disleksijo.

Delavnici za Montessori študij  

V soboto 11. aprila bomo izvedli praktično delavnico Gibanje in pozornost, v nedeljo 12. aprila pa delavnico Gibanje in učenje zaznavanja. Delavnici bosta v Domžalah in sta za študente, vpisane na specialistični Montessori študij za starostno odbdobje 3 do 6 let. Organizator študija je Hiša otrok, Zavod za Montessori izobraževanje.

Samo! sprejemanje in EFT  

To soboto 7. marca bo 4. vseslovenski dan za tapkanje. Podrobnosti najdete na EFT Slovenija. Na njem bom imela prispevek z naslovom Samo! sprejemanje. Iz vsebine:

Tapkanje pomaga, da mi je lepo v lastni koži in da lahko uživam v tem, kar sem. Se imam lahko rada, ko pa se že od malega učim, da '...nisem vredna, nisem dovolj dobra...'? Je brezpogojno sprejemanje samega sebe brezbožno dejanje ali odpira vrata v svet, kjer to ljubezen lahko radostno razdelim še drugim? V prispevku Samo! sprejemanje izkusimo, kaj pomeni 'objeti se, ko ni nikogar, ki bi te objel.' Tapkanje kombiniramo z gibalnimi tehnikami, glasbo in poezijo. Čeprav smo duhovna bitja, delujemo (tudi) preko fizičnih teles, zato si bomo poklonili čisto pravi objem!

Zvočni posnetek tega tapkanja.

Gibalnice in antistres vadba  

Prvi teden v marcu v Žireh začnemo z gibalnicami za otroke in antistres vadbo za odrasle. Podrobnosti o gibalnicah in podrobnosti o antistres vadbi.

Ne veste, kaj so gibalnice? Preberite si tukaj! Vaje v obeh programih so večinoma iz sistema MNRI integracije refleksov in jih izvajamo leže, sede ali stoje. Vse vaje izvajamo počasi in s petino moči ali manj. Vzemite zdravje in dobro počutje v svoje roke!

Za oba programa so obvezne predhodne prijave!

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.